Gradia Lievestuore laajennus

Gradia Lievestuore laajennus

03.02.2022

Gradia Lievestuore laajennus

Rakennusliike U. Lipsanen urakoi Gradia Lievestuoreen 3. vaiheen laajennusta ja Mecaman hoitaa kohteen n. 60 tonnin teräsurakan.

Syksyllä 2021 terästöiden osalta alkanut Gradia Lievestuoreen projekti on hyvässä vauhdissa!

Mecamanin urakkaan kuuluu terästyöt päärunkoon, joka on lämmintä tilaa. Jarru- /pesukatoksen teräkset, mikä on kylmää tilaa ja teräkset erilliseen tankkauskatokseen. Lisäksi asennamme jarru-/pesukatoksen ja tankkauskatoksen poimulevyt, yht. n. 500 m2.  Urakkaan on kuulunut terästen valmistus, pintakäsittely (eri maalausjärjestelmiä) ja terästen asennus tilaajan konepajasuunnitelmien pohjalta. Kohteeseen valittiin yhdessä nykyaikaiset maalausjärjestelmät, jotka toteutamme tehokkaasti ja laadukkaasti omissa maalaamoissamme.

 

Päärakennuksessa kantavat rakenteet betonista, mutta tukirunkona terästä.

Poimulevyt asennettuna pesu-/jarrukatokseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päärunko ja jarru/-pesukatos valmistuvat lähiaikoina. Viimeaikaiset keliolosuhteet ovat tuoneet asennuksiin haasteita, koska jäätynyt/luminen metalli on erittäin liukas. Nämä asiat on otettu huomioon nostoja ja asennuksia tehdessä. Siitä huolimatta läheltä piti -tilanteilta ei olla vältytty. Toimintatapoja ja aikatauluja on turvallisuushavaintojen myötä mukautettu niin, että työmaa saadaan päätökseen turvallisesti.

Erillisen tankkauskatoksen rungon pystytys aloitetaan myöhemmin keväällä, kunhan perustukset voidaan valaa. Tankkauskatokseen tulee kaksi suurta liukuovea, jotka Mecaman hoitaa suunnittelusta asennukseen asti.

Projekti on sujunut hyvässä yhteistyössä työmaamestareiden, suunnittelijoiden ja meidän oman väen kesken.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mecaman toimii alihankkijana myös muille teollisuudenaloille, jotka tarvitsevat vahvoja teräsrakenteita – kysy lisää!